MuRiD Ku

02 Julai 2013

Akhlak Pelajar Terhadap Gurunya... 23 KAEDAH

Daripada 23 PERKARA yang sepatutnya para pelajar amalkan, tinggal beberapa sahaja yang masih dapat dilihat sekeliling Chekgu. Itupun chekgu still rasa konfius sama ada mereka lakukan perkara2 tersebut disebabkan pembinaan akhlak yang baik atau memang dah jadi TRADISI...  Chekgu Faizz nie kira kategori muda lagi la tengah 20-an, so bleh la hangpa rasa macam urmmm "URMMM GARANGNYAAA...." sambil mata ke atas tangan ke bahu... Tapi dengan guru2 lain, yg telah pun ada anak2 seusia kamu, ingat2 lah mak ayah kat umah.... Pelajar2 chekgu, mai kita sama2 baca dan renungkan ya...


KOMEN CHEKGU (bukan terasa hati atau nakkk sgt2 hangpa wat semua tue, tp kalau ikhlas n atas dasar akhlak yg baik tak mengapa)

1. Selalunya kat skolah kalau tak ucapkan selamat bila selisih, alamatnya kena sound direct (TRADISI)

2. Ahaaaaa... dulu sy masih terlalu muda n kini masih lg muda coz still bujang taaapiiii... hangpa ingat chek nie BF/GF hangpa kaa.... Takpun BFF

3. Urmmm... kelas depan... fokus2 kena faham nie utk A.... kelas belakang... OMG... kalau ada PA Systems dlm kelas bagus jgk nieeee...

4. Hangpa tgk chekgu mcm nak mengoda wehhh... kenyit2 mata, angkat2 kening... pasai apaaa??/ tampaq skali, pening... Tau la hensem ahaha...

5. Selamat Pagi Chekgu... of coz la stand up, semua duk berdiri takkan slamber jer nak duduk, kang tak pasal2 meja pulak jadi lantainya... (TRADISI)

6. Duk sembang biasa pun dah kalah speaker SULAT KHABAR LAMA x 10... kalau high picth lagi, kot2 chekgu nyawa2 ikan la...

7. Memang sangat2 sopan, keluar kelas pun senyap2 jer... Tup2 hilang, menyusup ikut pintu belakang... urmm longkang umah chekgu tersumbat, bleh masuk dalam tue baiki tak???

8. Urmmm... konfius kejap, suara keluar tak keluar sebab sopan atau ketaq... takuttt...

9. Teliti sangat2, buktinya.... angguk2 sepanjang 80 minit tue....

10. Sekarang zaman PBS, so pelajar2 kena banyak bercakap... terlebih2 cakap punnn....

Haaaa... yang lain2 baca dan tinjau2 lah sendiri anda dan kawan2.... Chekgu tak marah cuma harapan chekgu, moga hangpa semua berjaya dalam kehidupan... itulah kebanggaan seorang CIKGU....
Catat Ulasan

NoTa CiNtA uNtUk ChEkGu