MuRiD Ku

09 Mei 2009

Boring nyer...

Exam dah takde.... time2 camni la terasa cam nak bace nota plak... masa exam tak mau huhuhu....byk kawan2 dah balik kg... tp aku belum lg... keba settle kan kerja2 utk program MAKSA dulu... pastu 12hb aku balik jap... tu pun sbb sekolah lama aku suruh aku wat program... leh la jenguk kg kejap... then 18 aku dtg UPSI balik utk teruskan kerja2 tuk MAKSA nanti....

sampai1 jun pergi MAKSA iaitu mahasiswa ke desa...ala2 baktisiswa la jugak.... hmm, aku punye portfolio kali ni cam biasa la yg tetap Naib S/U pastu merangkap Unit Jemputan, Sambutan dan Protokol... hmm mmg saje jer nak suruh aku berprotokolkan.... ambik korang nanti huhuhu..... n then pengacara utk malam kebudayaan... kononnya aku ni paling vouge la bila mengacara sbb tu suruh aku.... ala2 cam aznil hj nawawi la kan hehehe......

habis MAKSA 6hb, tak leh balik lg... kena tunggu utk Kursus Pemantapan JMK UKLK baru bg sesi 09/10..... aku dah jd mantan dah huhuhu... bye2 UKLK cedeynye nak tinggalkan semua ni... byk sgt2 memori indah bersama2... program tu 10hb sampai 15hb.... so nak tak nak, mau tak mau 16 or 17hb baru lah bleh lepak2 dgn senang hatinya kat umah.... eh senang hati ke??? maunye, coz seminggu dua lepas tu nak bukak sem baru..... minggu pertama dah kena bentang proposal utk kelulusan waaaaaaa!!!!! kena prepare awal... yer la, mesti aku nak yg sempurna n terbaik kan.... susah org perangai cam aku nie huhuhu......

hmmm... takpe sebelum aku balik 12hb ni aku ingat 11hb tu nak jumpa penyelia aku Dr Jaz.... nak dpt gak la tip2..... wah semangat betul aku ni..... pastu akan bermulalah era baru sem 7.... aku akan tumpukan pada akademik pulak sem ni.... dah terlalu letih dah nak join pelbagai aktiviti...... okay kita tgk asem depan camne huhuhu... seee u

YIN.... adikku sayang

hmm, kat atas ni adalah adik angkat aku Yin... encem tak??? hmm, mesti rrr tgk abg dia rrr huhuhu....... teringat pulak kat dia coz agak lama tak jumpa just mesej n calling jer.... dia ni budak Perak n aku jumpa dia masa wat satu kem motivasi kat UPSI.... aku tgk adik aku ni berwawasan cam aku hehehe.... byk gak yg persamaan yg kami ada al-contohnya tarikh lahir yg sama, pastu cita2 yg sama utk jd peguam tp yg aku punyer tak kesampaian... harap2 Yin boleh, chayok2...... n then dia ni suka berdebat gak....

adik aku ni pandai nasihat aku, yer la kdg2 aku ni bengong2 sikit, citer kat dia so dia bg rrr nasihat hehe.... saje jer nak test dia nyer thinking.... sgt matang n menghormati aku.... taun ni Yin akan duduki PMR... aku selalu pesan kat dia, belajar rajin2 n jgn nakal2..... aku nak sgt dia berjaya dalam exam tu nanti.... pastu dpt kejar cita2 yg seterusnya.... tp aku nyer keyakinan bahawa adik aku ni rajin orangnya, walaupun aku tak npk depan mata... tp aku yakin dia kuat belajar.... n yg paling ptg punyer harapan besar then pandai berdikari..... oh ya, Yin ni anak bongsu dr 8 adik beradik... ha tgk sape kata anak bongsu ni manja lebih n lambat matang.... Yin aku tgk boleh berdikari n matang..... tp aku agak dia manja gak rrr sesetengah perkara.....

k rrr.... gud luck 4 my bro.... abg hope ur success in life....

Exam Dah Berlalu

Hari ni merupakan hari kedua berlalunya exam.... selepas memuaskan diri melepas dendam utk tido sepuas2nya baru der mood nak layari tenet.... uhh lega sungguh rasanya bila exam dah lepas.... walaupun sem ni takdelah aku akhirinya dengan penuh keyakinan cam sem2 lepas.... cuma.... hmmmm yg pasti aku sgt takut memikirkan result nanti... aku sudah dpt membygkan apa yg akan terjadi... huhuhu per2 pun salah aku gak... ala relaks rrr semua tu tak ptg, yg ptg dah nak habis hahaha (chewah, ayat senangkan hati sindri huhuhu)

nampaknya, sem depan aku sem 7... semester akhir di UPSI sebelum praktikum kat mana2 sekolah yg belum lg aku fikirkan.... rasa2nya nak wat kat TrolaK Selatan, sekolah adik angkat aku Yin... senang sikit kalau ada adik kat sana... boleh mintak tolong dia carikan aku klien nanti huhuhu (ceh, jahat sungguh) Per2 pun yin exam taun ni, kot2 dia dpt ke sekolah teknik taun depan lepas dpt result elok PMR... tak dptlah aku mntak tlg dia..... nasib rrr, per2 pun aku harap Yin dpt yg terbaik dalam hidup dia....

dan aku....sekarang akan lebih berhati2 utk jalani taun akhir ni... tak boleh melalaikan diri lg... (selama ni bukan aku terlalai tp sengaja melalaikan diri)... yg ptg aku mesti termotivasi bukan menjadi nasi yg nak basi (nah ambek ko... ingat bakal kaunselor n kaunselor2 ni kuat semangat????? erkkkk kdg2 jer lemah semangat.... jgn mareee ekkk sifu2 hehehe)

okay rr.... aku ase nak p makan jap... k bye...

NoTa CiNtA uNtUk ChEkGu