MuRiD Ku

17 September 2012

AKHIR2 INI

Setelah sekian lama aku tidak mempunyai fokus yang besar dalam kehidupan. Kalau adapun, fokus aku seringkali lari atau sengaja melarikan diri. Namun, sejak akhir2 ini aku mempunyai 2 fokus yang utama sering berlegar dalam pemikiran. Beberapa fokus sampingan juga kadangkal muncul sekadar menyerabutkan atau memberi semangat... huhuhu...

Apapun, dengan adanya fokus ini aku rasa setiap hari kehidupan terisi dengan matlamat. Terbukti dengan sendirinya, aku bukan seorang yang gemar berjalan-jalan ke sana sini tanpa mempunyai alasan yang kukuh. Bagi aku, merebahkan diri di rumah sambil melayan keperluan fokus aku di internet lebih baik. Aku lebih sennag begitu.

14 Ogos 2012

BERKUNJUNGLAH KE BLOG NIAGA ONLINE SAYA... SUPPORT YA!!!

Baru2 ini sy ada mencuba satu produk yg sangat bagus untuk turunkan berat badan yang selama ini sy buntu mcm mana caranya lagi nak turunkan berat badan dalam kesibukan dan ketiadaan masa ini. Akhirnya sy bertemu dengan satu produk yg pada mulanya sy agak "EEEEUUUUU" sama jer kot mcm yg lain, HABISKAN DUIT...

Tapi akhirnya disbbkan tgk kawan2 yg duk guna happy jer dgn perubahan diorang. Pastu tgk2 ada plak kat TV3... Hurmmm sy pun berkeputusan utk mencuba. Tup2 menjadi... dlm 2 minggu sy sudah turun 9kg. WAUUUUUUUUU sy terkejut. Sy post kat FB ttg perkara itu... ada yg bertanya mahu mencuba, kawan sy cadangkan sy bisnes jer lah sbb rugiorg duk beli saje ngan kita. So sy bayar daftar ahli 60 hengget n makin ramai yg nak beli sehari sy jual 8 tin kot.... FUYOOOOO.... Tp sy takde stok, mujurlah kawan sy sudi beri stok dia dulu... pastu bila customer bg duit sy ambik untung runcit n bg balik modal dia. Urmmm sy fikir bagus jugak. Pastu sy order la stok skit2... sekali order habis, 2 kali order habis... sampai la skrg... Pastu

02 Julai 2012

Ketenangan sekeping hati... (Nukilan FaizNawi 020712)

Ketenangan 
bukanlah bererti kita harus berada jauh
di suatu tempat yang tiada kesibukan
tanpa keributan
jauh dari kesulitan
sekian lama aku mencari
penawar keresahan sekeping hati
tuhan lepaskan aku dari belenggu ini

NoTa CiNtA uNtUk ChEkGu