MuRiD Ku

30 Jun 2013

KEJOHANAN OLAHRAGA TAHUNAN, SUKBA 2013

Dua minggu lepas skolah chekgu seperti biasa ikut takwim skolah, ada SUKBA 2013. Apa tue???... Urmm... itu singkatan kepada Sukan Badawi sempena nama SMK Datuk Haji Ahmad Badawi. Bukan SUKMA tau, tapi kira adik beradik tak seibu tak sebapa tak senenek dan tak sedatuk jugak...
Tahun nie chekgu dapat tugasan sebagai Pegawai Balapan... Wahhhh2... pegawai tue namanya, tugasnya adalah
menjaga trek laluan peserta lumba lari untuk memastikan mereka tidak melakukan kesalahan. Ada dua perkara yang chekgu kena buat, kalau peserta tak buat sebarang kesilapan chekgu angkat bendela putih... Tapi kalau ada, chekgu akan angkat bendela kuning...

Chekgu nie plak, kalau bab sukan2 nie memang jauh panggang dari api la. Tunggu berkurun2 pun takkan khatam jugak huhuhu. Maka, bersama2 dengan tiga lagi pembantu (PELAJAR2 LOWER SIX). Chekgu pun menjalankan tugasnya... Jeng3... 100m L/M kelas 1,2 &3.... 400m... Pastu tiba la, 4x100m... haaaaaaa.... lain plak kaedahnya.... hambekkkk ko, chekgu tak pernah tau... Maka tersengeh2 la chekgu di situ hehehe... Nasib ler ada kawan mai bgtau itu ini pada peserta... fuhhhh lega.... chekgu dengar2 gak la apa dia sebab nanti ada lagi beberapa kategori acara yang sama.... Mai kategori kedua, tercenggang2 lagi... kawan tue lagi yang mai... Hehehehe sorry.... Mai yg seterusnya baru okay skit....
Chekgu dalam hati dah fening2 (hati pun fening tauuu).... Nak balik dah gamaknya, p rehat pun tak... Huhuhu, selalunya chekgu dapat bahagian cakap2 nie untuk apa2 event...  Demi menjadi guru serba boleh.... Urmmmm boley laaa.... huhuhu...
Makaa, akhirnya tamatlah semua acara... Chekgu pun apa lagi, terus keluar trek n menuju ke kereta n balik... hehehe.... Hambekkk ko, mood dah takde coz ada beberapa eksiden yang tak bleh chekgu sedut masuk dalam hati... duk membelenggui kat luar ja.... Chekgu balik rumah masak maggie n makan... Haaaa... bayar RM10, merajuk tak makan balik makan maggie... Elok sangat la chekgu Faizz oiiii... Sape tau ko merajuk???? ko sindri tanggung... Fadan muka...

Tahun depan, SUKBA chekgu mintak2 ada kursus hehehe.... fuhhhh.....
Catat Ulasan

NoTa CiNtA uNtUk ChEkGu